ما با یک راهنمای جامع و خارق العاده درباره تقویت گل و گیاه های آپارتمانی با بهترین کودها و مواد تقویتی برگشتهایم ! کود ، مادهای مغذی و با ارزش برای نگهداری از گیاهان و گلهای آپارتمانی است . کود ها نه تنها بلکه منبعی سرشار از مواد آلی نیز هست بلکه مواد مغذی اولیه مانند نیتروژن ، فسفر و پتاسیم و ... را برای رشد گیاه فراهم میکند .افزایش مواد آلی برای بهبود ساختار خاک ، ظرفیت نگه داری آب و زهکشی را بهبود میبخشد و رشد موجودات مفید خاک را تقویت میکند. منابع متداول کود میتواند از حیواناتی نظیر گاو ، اسب ، گوسفند ، خوک ، بز، ماکیان (مرغ و خروس) و یا به صورت کمپوست و فرآوری شده تأمین شود . حال منتظر چه چیزی هستید؟ بیایید نحوه تقویت گیاهان خانگی و گلهای آپارتمانی را بررسی کنیم؛ با معاصر همراه باشید.
متداولترین انواع کود مورد استفاده در نگهداری گیاهان و تقویت گلهای خانگی شامل:
تقویت گلهای آپارتمانی و رشد سالم گیاهان و شادابی آنها همیشه کاری آسان نیست! برای توسعه کامل گیاهان به ۱۳ ماده معدنی مختلف از خاک نیاز هست، که در این بین به شش ماده از این مواد مغذی بهمقدار زیادی مورد نیاز است. مواد تقویتی موجود در بازار باید شامل همه این شش ماده مغذی باشند.این شش ماده مغذی اساسی عبارتند از نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، گوگرد و کلسیم. نکته جالب در مورد آنها این است که این مواد مغذی به ایجاد سلولهای جدید که در بافتهای گیاهی سازماندهی میشوند، کمک میکنند. بدون این مواد مغذی رشد و بقا اتفاق نمیافتد!
نیتروژن: نیترات (فرمی از نیتروژن که گیاهان از آن استفاده میکنند) با تأثیرگذاری روی برگ گیاه به رشد قوی شاخهها کمک میکند. همچنین با کمک به تولید کلروفیل وظیفه دارد رنگ سبز خود را به گیاهان ببخشد.
فسفر: فسفر وظیفه کمک به رشد ریشهها و گلها دارد. فسفر همچنین به گیاهان کمک میکند تا در برابر تنش محیطی و زمستانهای خشن مقاومت کنند.
پتاسیم : این ماده گیاهان و گلهای خانگی را تقویت کرده و به رشد زودرس و حفظ آب آنها کمک میکند. پتاسیم همچنین بر بیماری گیاه و سرکوب حشرات تأثیر میگذارد.
منیزیم: منیزیم به سبز نشان داده شدن برگ گیاهان و تقویت رنگ دانههای گلها کمک میکند.
گوگرد: گوگرد به گیاه در مقاومت در برابر بیماری، رشد بهتر و شکلگیری دانهها کمک میکند. آنها همچنین به تولید اسیدهای آمینه، پروتئینها، آنزیمها و ویتامینها کمک میکنند.
کلسیم: کلسیم به رشد و نمو دیوارههای سلولی کمک میکند. وجود این ماده مهم است، زیرا دیوارههای سلولی در برابر بیماریهای مخصوص گیاهان مقاومت بیشتری خواهند داشت. همچنین برای متابولیسم (سوخت و ساز) و جذب نیترات نیز ضروری است.
- میتوان برخی شرایط و مواد تقویتی دیگر را نیز به کار برد:
آسپرین
قرص آهن
آبی که درون آن تخم مرغ پخته میشود (بهدلیل وجود سودا)
کودها در بازار به دو شکل جامد و مایع عرضه میشوند، پس نحوه مصرف هر کدام نیز متفاوت است. اشکال جامد کود در ریشه خاک قرار میگیرند تا مواد مغذی را از طریق ساقه به برگها و گلها برسانند. کودهای جامد آهسته عمل میکنند و بسته به نوعشان، میزان دریافتی، مقدار آب و دما، از ۳ هفته تا یک سال نیاز به تغییر دارند.
خاک گلدان را باید برحسب نوع گل و گیاه انتخاب و در زمانهای مختلف عوض کرد. اما لازم است کف گلدان به اندازه ۳ تا ۵ سانتیمتر جهت زهکشی آب از سنگریزه پر شود. سپس خاک یا کود مورد نظر را در گلدان ریخته و ضروری است گیاه را نسبت به سنگریزهها در فاصله ۵ تا ۱۰ سانتیمتر قرار گیرد. در واقع، ریشه گیاه بهتر است دقیقاً در مرکز توده خاکی قرار گیرد.
کودهای مایع برای شاخ و برگ کاربرد دارند، معمولاً با استفاده از یک قوطی اسپری، آب بر روی شاخ و برگ گیاهان پاشیده میشود. گیاهان به جای ریشه، مواد مغذی را از طریق برگها جذب میکنند. کودهای مایع بهطورکلی کمی غلیظ هستند و باید با آب رقیق شوند. کود مایع باید در قسمت خنک روز (اوایل صبح و اواخر بعد از ظهر) استفاده شود تا از آفتابسوختگی جلوگیری شود.
طبیعت خدادادی به قدری دارای تنوع گسترده از انواع گیاهان است که ضروریت شناخت و نیازهای هر کدام را اجتنابناپذیر کرده است. گیاهان و گلهای آپارتمانی هر کدام بسته به خصوصیاتی که دارند، نیاز به
کود مناسب، آب، دما، مواد مغذی و بهطورکلی برنامه نگهداری متفاوتی دارند. بنابراین، اهمیت شناخت و انتخاب کود مناسب میتواند از یک سو به ماندگاری و تقویت گلهای آپارتمانی و از سوی دیگر به صرفهجویی در هزینههای نگهداری گیاهان میانجامد.
تهیه شده در : تحریریه استودیو معاصر