متریال چوب مایع را با نام تجاری آربوفرم یا arboform میشناسیم . ترکیب سازنده این متریال جذاب و مدرن از لیگنین ، سلولز و مقداری مواد افزودنی دیگر می باشد. این ماده را در برابر حرارت بالا ذوب می کنند و مانند پلاستیک داخل قالبهای مورد نظر تزریق میکنند. به همین دلیل به آن چوب مایع میگویند.
چوب به تنهایی یکی از محبوبترین مواد اولیه برای تولید مبلمان ، وسایل دکوراتیو و کاربردی برای خانه و محل کار است . اما شکلپذیری آن محدودیتهای شدیدی دارد خصوصا در قسمت هایی که سطح صاف نداریم و برای شکل دهی نیاز به انعطاف است . سلیقۀ امروزۀ مردم بیشتر متوجه سبکها و طراحیهای فانتزی با خطوط منحنی و نرم است ؛ در حالی که چوب انعطاف لازم را برای تبدیل شدن به چنین حجمهایی ندارد.
چوب مایع در عین حال که قابل تزریق شدن به قالب است و به هر شکل مطلوبی درمیآید ، ظاهر چوب را هم دارد. از طرف دیگر سطح چوب مایع پس از شکلپذیری و اتمام کار از سطح MDF صیقلیتر است و نیاز به روکش ندارد.
اگر متریالی بخواهد در عرصه تنگاتنگ رقابت دنیای امروز باقی بماند باید از ضوابط و استانداردهایی برخوردار باشد که دوام ، وزن سبک ، امنیت و سهولت کار با آن و همچنین سازگاریاش با طبیعت فقط ابتداییترین شروط است.
از خصوصیات دیگر چوب مایع به این موارد اشاره میکنیم:
-این ماده دارای سختی زیادی است و برای محصولاتی که کیفیت و استاندارد بالا دارند قابل استفاده است.
-خواص مکانیکی، حرارتی، اکوستیکی و سایر خصوصیات آن با چوب طبیعی برابری میکند.
-چوب مایع به راحتی با اره یا دریل برش داده میشود.
-میزان خزش و تورم این ماده از پلاستیک بسیار کمتر است.
-تا 5 بار قابلیت استفادۀ مجدد دارد.
-در برابر نفوذ آب و اشتعال مقاوم است.
-گسترش حرارتی کمی دارد.
-قابل بازیافت است.
-فاقد پلاستیک و هرگونه مادۀ مصنوعی و غیرقابل تجزیه است.
-به علت سختی و استحکام زیاد و خاصیت شکلپذیری بالا، در صنایع گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد.
مقالات مرتبط :
کاشی حرارتی ، تحولی در دنیای صنعت
پانل گچی چیست ؟
کفپوش های سه بعدی