با سلام و درود خدمت همراهان عزیز استودیو معاصر ، در این بخش از گیاه شناسی معاصر به گیاه بامبو میپردازیم .
گیاه بامبو با اسامی دیگری مانند اسینای روبانی ، بلژیکی همیشه سبز ، خیزران خوش قدم یا گیاه روبانی و در آخر بامبو خوش شانس شناخته میشود.
این گیاه بر خلاف ظاهرش از خانواده نی ها یا خیزران ها نیست بلکه در دسته گیاهان ساقه ای یا بوته ای قرار دارد ، که در کف جنگل های مرطوب و بارانی رشد میکند. این گیاه بومی کامرون بوده و در مناطق استوایی غرب آفریقا و نواحی کوچکی از آسیای جنوب شرقی نیز یافت میشود .معیار زیبایی این گیاه برگ و ساقه های پیچکی آن است پس در هنگام خرید باید به شادابی برگ های بامبو دقت کرد.
این گیاه امروزه طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است و علت آن نیز سهولت نگهداری ، پرورش و هزینه ی این گیاه میباشد.اگر مراقبت از این گیاه به درستی انجام شود ممکن است ارتفاعش به بیش از حدود یک متر نیز برسد و چندین سال عمر کند.
عوامل موثر بر گیاه:
آب: بهترین آب برای این گیاه، آب بدون کلر است. آب معدنی هم به دلیل سبک بودن و فلوراید پایین، گزینه مناسبی برای آبیاری این گیاه میباشد هر دو هفته تا یک ماه بهترین زمان برای تعویض آب گلدان بامبو میباشد. این گیاه از ریشه و برگ تغذیه میشود پس میتوانید با استفاده از اسپری برگهای آن را مرطوب نگاه دارید.
خاک: مرسوم شده است که این گیاه در آب نگهداری میشود اما لازم است که بدانید بامبو توانایی زندگی در خاک را هم دارد.
نور: نور مستقیم برای بامبو مناسب نمیباشد. این گیاه با نور مستقیم سازگار نیست. آن را پشت یک پنجره با نور ملایم قرار دهید و جای آن را تغییر ندهید، چرا که بامبو بعد از مدتی به مکانی که در آن قرار گرفته است عادت میکند و تغییر مکان باعث زرد شدن برگهای آن میشود.